AFFÄRSUTVECKLARE

Helena Karlberg

Helena Karlberg är tillbaka på LTU Business sedan hösten 2020 efter sex års uppehåll. Tidigare har hon arbetat på LTU Business under sju år, då som ansvarig för Design & Innovation.

Nu arbetar hon som projektledare för Latitude 66 Mentorship, samt som affärs- och platsutvecklare ofta i samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Sedan 2010 har hon varit delaktig i flera forsknings- och utvecklingsprojekt vid Luleå tekniska universitet som har lett till vetenskapliga artiklar inom social innovation och platsinnovation.

Helena har tidigare varit vd för Piteå Science Park och styrelseledamot i SISP, Swedish Incubators and Science Park. Nu är hon styrelseledamot i SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign och ordförande i Svenska Designsällskapet.

Helena älskar resor och friluftsliv, till exempel paddling, dykning och skidåkning. Hon har en bakgrund som journalist inom press, radio och tv och tar ofta uppdrag som moderator. Tillsammans med Renata Chlumska driver hon Summitpodden, en podd om höga berg och djupa dalar där näringsliv möter äventyr. Helena driver även Latitude 66-podden som handlar om mentorskap och ledarskap.

Kontakt
helena.karlberg@ltubusiness.se
070-341 44 54

Aurorum 1A, Luleå

LinkedIn-profil

Case

Här kan du läsa mer om projekt som Helena har jobbat med.