Alumnen Linn Gerhardsson

Alarmwear lanseras

Alumnen Linn Gerhardssons idé Alarmwear lanseras

Linn Gerhardssons idé om att öka trygghet i utemiljöer föddes i samband med examensarbetet, och kom redan då i kontakt med LTU Business rådgivare. Två år senare är hon en prisbelönt entreprenör som står inför lansering av Alarmwear och en egen produktserie. Men vägen dit har varit utmanande och inte spikrak.

–        Det är så häftigt att se sin dröm bli verklighet. Ögonblicket när jag fick den fysiska prototypen i handen – det som började med ett behov jag själv kände. Det är en otrolig känsla.

Linn Gerhardsson är civilingenjör med inriktning produktdesign. I sitt examensarbete valde hon att undersöka trygghet i utemiljö, och resultatet blev en rapport och en första produktprototyp på ett löpbälte med överfallslarm. Genom sin handledare Lisa Mujagic, rådgivare på LTU Business, fick Linn råd kring idéutveckling. Det var också Lisa som tipsade om affärsutvecklingsprogrammet LTU Business Sommar – Impact Lab.

Genom sommarprogrammet fick Linn möjlighet att verifiera och bredda sin kunskap inom affärsutveckling, men också tillgång till mentorerna Johan Bergström och Sandra Uddeskär.

–        Genom sommarprogrammet fick jag massa nya vänner och vidarekunskap som kompletterade min utbildning: Hur man gör en affärsplan, hur jag ska tänka kring marknader, affärsmodeller och att nå kunder, hur man plockar in kapital. Att få stöd från någon med erfarenhet var värdefullt för mig, berättar Linn.

Alarmwear vann utmärkelsen Skapa-priset år 2019, och sedan dess har Linn fokuserat på att hitta en skalbar produktionsprocess, att arbeta med marknadsföring och leta investerare. Planen är att lansera Alarmwears webshop under vintern 2020.

– Vi är så tacksamma och stolta att följa med på Linns resa. Precis som i Linns fall så handlar entreprenörskap och innovation till stor del om problemlösning och uthållighet – att hitta kraften och tålamodet att hålla ut, ändra kurs, ta svåra beslut. Bakom varje lansering ligger oerhört mycket hårt arbete, därför gläds vi med Linn och ser med stor spänning fram emot lanseringen, säger Lisa Mujagic, affärsutvecklare på LTU Business.

Linn hoppas att hennes berättelse kan peppa fler studenter att våga utforska sina idéer och delar med sig av sina bästa tips:

– Undersök hur marknaden ser ut för din idé – ju grundligare du gör detta desto bättre i längden. Ta hjälp av proffs som kan affärsrådgivning och idéutveckling, t.ex. LTU Business eller Almi. Våga be om hjälp och ta emot den hjälp du får där du själv upplever att du har kunskapsluckor. Till sist: Våga satsa – det blir en kul och lärorik resa och process oavsett vad idén leder fram till, avslutar Linn.

Läs mer om Alarmwear här.

 

Unleash your ideas

För dig som är LTU-student

Här kan du läsa om hur du kan boosta din studietid med inspiration, kunskap och kontakter som hjälper dig att förverkliga dina idéer och hitta din inre entreprenör. Till oss är alla studenter välkomna – oavsett vilket program du pluggar, om du redan bär på en idé eller bara trivs i kreativa och nytänkande sammanhang.

Läs mer

Fler studentberättelser

Här kan du läsa om några av våra studentalumner och deras idéresor