Affärsdriven kommunikatör med hjärtat i norr

Nu söker dig som är en värderingsdriven och engagerad kommunikationsspecialist som trivs med utmaningen att kombinera strategiskt ansvar med operativt genomförande. Tjänsten är ett vikariat på 1 år (möjlighet till förlängning) med start i november 2020.

LTU Business är ett affärsutvecklingsbolag som ägs av Luleå tekniska universitet och verkar i en unik skärning mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Verksamheten går ut på att stötta våra kunder och uppdragsgivare med expertis, metoder och nätverk för affärsutveckling, innovationsledning, kompetensutveckling och processledning. Just nu befinner vi oss i stark tillväxt och kommunikation är avgörande för att nå våra mål.

Om rollen

Som kommunikationsstrateg driver du kommunikation för bolagets egen räkning samt i kunduppdrag. Du ansvarar för att utveckla och förverkliga företagets kommunikation på strategisk nivå, såväl som för praktiskt genomförande och produktion. Ditt fokus kommer vara att planera, producera och publicera innehåll för bolagets egna plattformar, köpta och/eller samarbetspartners kanaler. Du är en stjärna på att skapa innehåll som är engagerande och tydligt. Du ser kommunikation som en självklar del av försäljningsstrategin och fokuserar på att skapa användarupplevelser och innehåll som driver mer affärer. Du trivs med en ombytlig och allsidig roll där du har möjligheten att arbeta i flera olika plattformar och kanaler.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • – Planera, producera, koordinera och utvärdera kommunikationsaktiviteter.
  • – Producera innehåll som t.ex. nyheter, event, annonser och case för webb, sociala media, print samt fysiska kanaler och mötesplatser.
  • – Hantera beställningar av tjänster som t.ex. annonsering, tryckeri eller externa kommunikationstjänster utifrån budget.
  • – Ta fram interna mallar och underlag för t.ex. styrelserapporter, personalmöten och projektrapporter.

Kvalifikationer

  • – Relevant högskole-/universitetsutbildning.
  • – Passion och flerårig erfarenhet av kommunikation och marknadsföring samt de områden som våra uppdrag berör.
  • – Du är en utåtriktad person som skapar förtroende och knyter nya kontakter. Som en lösningsorienterad lagspelare har du vana att arbeta både självständigt och i team. Du tar snabbt in ny kunskap och tar en aktiv roll i gruppens gemensamma arbete.
  •  – Rollen ställer krav på att du också är en analytisk och ansvarstagande person som har såväl kundens som bolagets bästa för ögonen där systematiskt och metodiskt arbete är din ledstjärna.
  • – För tjänsten är det även viktigt att du är duktig på att strukturera, presentera och sammanfatta information på såväl svenska och engelska, både i tal och i skrift. Du är rutinerad användare av Office, Adobe, verktyg för webbpublicering och filmredigering. Du har kunskaper i att producera och redigera foto och video.
  • – I tjänsten ingår resor, därför är B-körkort önskvärt.

Om oss

LTU Business konsulter driver uppdrag inom områdena affärsutveckling, innovationsledning, kompetensutveckling och processledning. Vi jobbar regionalt, nationellt och internationellt. Bolaget ägs av Luleå tekniska universitet och har därmed en nära och exklusiv samverkan. Våra uppdrag är en blandning av ägaruppdrag, regionala utvecklingsprojekt med tyngdpunkt på näringsliv, samt kommersiella uppdrag.

Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro, gedigna omvärldsrelationer. Kollegor med spetskompetenser skapar en inspirerande och trygg lärandemiljö och vi verkar på orterna Luleå, Skellefteå, Kiruna, Piteå och Lycksele.

Välkommen med din ansökan!

Omfattning

Anställningsform: Vikariat 1 år (med möjlighet till förlängning)
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Luleå
Tillträde 1 november

För att söka

Vi samarbetar med Experis i ansökan. På denna länken hittar du kontaktuppgifter och mer info om hur du ansöker.