Lycka till Emil Svanberg och Roger Tuomas!

I samband med att våra fantastiska kollegor Emil Svanberg och Roger Tuomas slutar på LTU Business och tar sig an nya utmaningar passade vi på att ställa ett par frågor.

Hej Emil! De senaste åtta åren hos oss har du hunnit vara affärsområdeschef Innovationsledning, kundansvarig för Luleå tekniska universitet, senior innovationsledare och affärsutvecklare. Vad blir ditt nästa äventyr?

– Jag har under de här åren verkligen trivts med att möta forskare som funderar på att ta steget att ta sina forskningsresultat till marknaden och sen se hur det bit för bit förverkligas. Min nya tjänst är hos RISE ICE (forskningsinstitut, datacenter) som affärsutvecklande projektledare inom teknikområdet EDGE computing. Här tror jag att mina erfarenheter från LTU Business kommer väl till nytta.

Spännande! Vill du dela med dig av ett favoritminne från LTU Business?
– Oj, det finns så många! Ett är när forskaren Yijun Shi, som jag jobbat med för att grunda bolaget Sustainalube, vann ett Framtidspris hos Swedbank Sverige 2015. Jag blev genuint glad och rörd på ett personligt plan för hans skull.

Hej Roger! Hos oss har du har jobbat med att stödja forskare med sina innovationer, varit involverad i projektansökningar samt även haft i uppdrag att stötta små och medelstora företag i deras teknikutveckling/affärsutveckling. Vad blir din nästa utmaning?

– Min nya tjänst är som samhällsbyggnadschef vid Älvsbyns kommun. Här kommer jag att arbeta vidare med näringslivsfrågor samt även kommunens myndighetsutövning när det gäller miljö och bygg.

Roligt! Har du också ett favoritminne du vill dela med dig av?

– Absolut! Dels alla fantastiska möten med entreprenörer och arbetskamraterna. Och mer specifikt; när kollegan Craig badar i Trollsjön, det var en härlig fjällutflykt som några från LTU Business gjorde där vi vandrade och umgicks.

Vi önskar Emil och Roger ett varmt lycka till och ser fram emot att träffas i nya sammanhang framöver!