”LTU Business är en perfekt språngbräda för unga som snabbt vill avancera”

Alexander Bergström studerade till civilingenjör med inriktning industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Efter en kort sväng i Stockholm som konsult bestämde han sig för att återvända till sin hemstad Luleå, och hörde av sig till LTU Business.

–  Jag var i kontakt med LTU Business under studietiden och hade redan då tänkt att det var en intressant potentiell arbetsgivare i framtiden. Så när jag och min sambo bestämt oss för att flytta hem igen kontaktade jag min före detta mentor där, som bad mig skicka in ett cv. Sedan gick det snabbt.

Efter onlinetester och intervjuer blev Alexander erbjuden jobb som konsult. Han kände sig välkommen direkt.

–   Det var ganska seniortugnt då jag började, de var glada att få in unga medarbetare med nya perspektiv. De senaste åren har LTU Business satsat på att ta in fler unga, vilket är jättekul.

Alexander berättar att han tidigt fick komma in i spännande uppdrag tillsammans med erfarna kollegor.

–  Den första tiden lär man sig mycket genom just kollegorna, men också via uppdragsbaserad kompetensutveckling.

Siktar på en ledarroll

Idag har Alexander avancerat till projektledare mot kund och arbetsdagarna består ofta av kundmöten, workshops och en hel del analyser.

–  Jag arbetar framför allt med strategitjänster där vi hjälper företag och organisationer att reda ut deras nuläge, samt deras framtida mål. Jobbet handlar mycket om att samla in data och att göra marknadsanalyser för att ge rekommendationer gällande hur kunden ska gå vidare.

När det gäller framtiden på LTU Business säger Alexander:

– Det har hänt mycket på två år och jag känner att min utveckling ständigt går framåt. I framtiden siktar jag på en ledarroll här, antingen mot kund eller kollegor. LTU Business är en perfekt språngbräda för unga som snabbt vill avancera i sin karriär.

sizer