Kompetensutveckling
Besöksnäringens tillväxtakademi
Vilka möjligheter finns och hur identifierar du dem? Hur analyserar du fördelar, risker – och väljer mellan dem? Hur beskriver du planerna för styrelse och banker med hjälp av business case och affärslogik? Detta och mer lär du dig i utvecklingsprogrammet Besöksnäringens Tillväxtakademi.
Det här får du
– Fem digitala nätverksträffar + två individuella coachningstillfällen.
– Metoder för att analysera ditt företag.
– Verktyg för att omsätta analyser till strategi.
– Modeller för kundsegmentering, prissättning och marknadsplaner.
– Verktyg för uppföljning för att säkra att din strategi efterlevs och skapar långsiktig tillväxt.
– Tillfälle att utbyta idéer och reflektera tillsammans med andra företagsledare inom besöksnäringen.
– Ta del av mångårig erfarenhet hos de två programledarna.
Läs mer om Besöksnäringens tillväxtakademi
-
Fem digitala träffar med en grupp om åtta företagsledare. Under hela programmet arbetar vi med ett fiktivt caseföretag från besöksnäringen, och kring detta kretsar all teori, alla gruppövningar och även uppgifter företagen kan göra själva mellan träffarna
Träff 1, 2 och 3: Tema affärsstrategi
Hur bör strategiska beslut tas och vad bör de grunda sig på? Bör en investering göras och varför? Bör vi satsa på målgrupp A eller B? Vi diskuterar verktyg för en intern analys av företagets förutsättningar, resultat och utmaningar och en extern analys av marknaden, konkurrenter, kunder och trender. Analysen omsätts till strategiska initiativ, business case, investeringsanalyser och planer
Träff 4 och 5: Tema genomförande och uppföljning
Den sista träffen fokuserar på hur den valda strategin och gjorda investeringar influerar arbetet med kunder och försäljning. Nya affärsmodeller, kundsegmentering, prissättningsmodeller och marknadsplaner diskuteras. Även hur styrning och uppföljning i företagen möjliggör att strategin efterlevs med internkontroll och skapar långsiktig tillväxt. Denna träff innehåller också exempel och diskussioner kring hur jämställdhet kan påverka ett företags utveckling positivt, hur det kan arbetas med strategiskt och specifikt hur det kan följas upp kontinuerligt
Bonus: Individuell coachning
Efter träffarna har ni företagsledare fått en bred verktygslåda med metoder, processer och tankesätt hur ni kan utveckla ert företag som sen tydligt knyts till den egna verksamheten och skapar förändring med hjälp av två individuella utvecklings/rådgivningstillfällen med affärsutvecklarna i digitala möten.
-
Lisa Ek och Niklas Grönberg från LTU Business. Båda har mångårig erfarenhet av att hjälpa små och stora företag att bli hållbart lönsamma, från globala koncerner till startups inom flertalet branscher, bland annat besöksnäring, e-handel och vanlig handel till industri.
-
Besöksnäringens Tillväxtakademi är ett helt nytt och unikt program med rötterna i hyllade LTU Business Growth Academy och som har utvecklats av LTU Business i tät dialog med näringen och Swedish Lapland Visitors Board.
LTU Business Growth Academy har genomförts vid fem tillfällen, men då för deltagare från alla branscher och av alla storlekar. Samtliga deltagare har varmt rekommenderat programmet vidare till kollegor och vänner, och några som genomfört programmet är Yours, MAF Arkitektbyrå, MRM, the Fit, Modulsystem i Kalix, Visida företagshälsovård, Ditwin och Mirror.
Programmet genomförs med stöd från Tillväxtverket, Region Norrbotten och Längmanska Företagarfonden och vi kan därigenom subventionera deltagaravgiften.
Pris, format och datum
Hur
Fem digitala träffar med en grupp om åtta företagsledare. Datum för träffarna bestäms tillsammans med deltagarna.
Startdatum
Preliminärt 12 april. Utifrån det rådande läget med pandemin återkommer vi med startdatum till alla som anmält intresse.
Pris
Deltagaravgift 5 000 kr (ord 7 500 kr) ex moms (inkl material, diplom och individuell coachning).
Anmälan
Anmälan är öppen tills vidare.
Sök en plats i Besöksnäringens tillväxtakademi
Sök nuLTU Business tog fram investeringsprospekt
I Risudden vid Torne älvs strand vill Gunhild Stensmyr bygga Konsthall Tornedalen – en satsning på 58 miljoner som ska göra Tornedalen till en internationell kulturdestination. För att hitta rätt delägare och säkra den slutliga finansieringen tog hon hjälp av LTU Business.


Kontaktpersoner


Partners


