AFFÄRSUTVECKLARE

Adam Wikström

Vår kollega Adam Wikström är en prisbelönt entreprenör och akademiker med expertis inom hållfasthet, mekanik och termodynamik.

Adam började på LTU Business 2016 och jobbar främst med att skapa nya affärer och tillväxtmöjligheter för små- och medelstora bolag genom att ge tillgång till affärer med stora forskningsanläggningar i Sverige och Europa. Här får han möjlighet att kombinera sin djupa tekniska kompetens med sina erfarenheter av entreprenörsskap och företagsledning.

Adam är i grunden civilingenjör i Maskinteknik och teknisk doktor i hållfasthetslära (KTH). Efter sin avhandling jobbade han sex år på Scania, där han ansvarade för teknikområdet mekanisk dynamik. Det innebar att han jobbade med mekaniska vibrationer och de effekter de får i form av materialutmattning och buller. Sedan flytten hem till Bastuträsk, Västerbotten, har han hunnit med att arbeta med familjeföretaget Åkeri AB M Wikström & söner samt att tillsammans med en kollega starta och driva Bastuträsk Charkuteri AB.  Adam har även drivit en egen konsultfirma inom energieffektivisering.

På fritiden trivs han bäst med att snickra och tillbringa tid med familjen i sommarstugan.

Kontakt
adam.wikstrom@ltubusiness.se
070-235 83 10

Laboratorgränd 9, Campus Skellefteå

LinkedIn-profil
?>