Utvecklingsprogrammet Latitude 66

Utvecklingsprogrammet Latitude 66 ger deltagarna både energi och verktyg till att möta många av framtidens utmaningar i regionen. Christian Rimpi från Jokkmokk deltog i programmet 2018 – 2019 och menar att året betydde mycket för hans utveckling som ledare.

”Jag hade höga förhoppningar men de överträffades – det här en den bästa utbildning jag har gått.”

I utvecklingsprogrammet Latitude 66 Mentorship får drivna ledare i Norrbotten möjligheten att växa tillsammans med regionen. Programmets består av tematiska träffar med föreläsningar och workshops, totalt tolv dagar fördelat över ett år. Syfte med programmet är att bidra till regionens framtid genom att ge företag och individer kunskap, nätverk och mentorskap.

”För mig blev det under programmets gång tydligt vilken möjlighet jag har att påverka och göra skillnad. Vi deltagare var likasinnade, med samma typ av driv och engagemang att verka för regionen. En sak som jag verkligen fick upp ögonen för, var hur kort väg vi faktiskt har till beslutsfattare även på ett nationellt plan,” säger Christian Rimpi.

För att få ut så mycket som möjligt av programmet tipsar Christian framtida deltagare om att ge utbildningen både tid och engagemang.

”Under kursdagarna snurrar hjärnan på högvarv, det är många intryck och det tar tid att bearbeta i efterhand. Vid varje träff fick jag nya ’aha-upplevelser’ och ny inspiration.”

Årets upplaga av Latitude 66 känns extra viktigt, säger projektledare Monica Äijä-Lenndin från LTU Business.

”Regionen står inför många utmaningar i samband med Covid 19. Det känns därför extra betydelsefullt att genom mentorskapsprogrammet kunna erbjuda regionens ledare både stöd och utveckling under året framöver,” säger hon.

Latitude 66 Mentorship är ett nära samarbete med Region Norrbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten, Sparbanken Nord, Längmanska Företagarfonden, Billerud Korsnäs, LKAB och Mobilaris.

Sista ansökningsdagen är den 13 mars 2022. Läs mer om programmet här.

?>