De är antagna till LTU Business Sommar

 

Den här veckan sätter LTU Business Sommar igång. 20 universitetsstudenter står redo att göra skillnad som idé- och affärsutvecklare på riktiga case inom allt ifrån potentiella start-ups till befintliga bolag inom rymd- och gruvindustri.

Varje år genomförs LTU Business Sommar – ett nio veckors sommarprogram där studenter från Luleå tekniska universitet får möjlighet att idéutveckla inom ett område som passar deras profil. Nytt för i år är temat Gruv- och Mineral som har nationell upptagning. Tillsammans med passionerade kollegor arbetar studenterna som affärsutvecklare på heltid med verkliga case inom fyra områden; potentiella start-ups från universitetets forskare eller egna idéer, samt rymd- och gruv/mineralindustri.

En av deltagarna är Anna Eriksson som studerar på civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi. Hennes team ska hjälpa forskare vid Luleå tekniska universitet att marknadsvalidera ett forskningsresultat inom temat gruvinnovation. Hon ser fram emot att arbeta som konsult redan innan examen:

”Det ska bli otroligt spännande att få omsätta och utveckla den kunskap jag fått under studietiden, troligen kommer jag ställas inför liknande situationer i framtiden så det här blir en värdefull erfarenhet. Jag ser också fram emot att ta del av den senaste forskningen, samt bidra till att den skapar nytta. Min förhoppning är att caset jag arbetar med i sommar kommer spela en viktig roll för framtiden,” säger hon.

Under de nio veckorna coachar erfarna affärsutvecklare studenterna genom metodiken Innovation Due Diligence®. I slutet av sommaren har de fått träning i att pitcha, göra marknadsundersökningar, utvärdera affärsmodeller och marknader.

Farid Akhtar är biträdande professor vid Luleå tekniska universitet och har grundat bolaget HIPOR Materials som är ett av casen i rymdprogrammet.

”Programmet LTU Business Sommar gynnar inte bara studenterna utan även företagen som får nytänkande och kreativa hjärnor till sitt förfogande. Dessutom bygger programmet relationer mellan studenterna och eventuella framtida arbetsgivare. Jag ser fram emot en sommar med spännande input och nya idéer,” säger han.

Studentkonsulterna har en personlig affärscoach från LTU Business för att stötta arbetet, men fokus ligger på att självständigt arbete.

”LTU Business Sommar är viktigt på flera sätt. För studenterna är det en möjlighet att förbereda sin yrkeskarriär genom att skaffa relevant och praktisk erfarenhet och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. För forskare och företag som deltar med case ger det en skjuts åt nya produkter och affärsidéer samtidigt som man kompletterar sin egen erfarenhet med drivna, unga talanger”, säger Karoline Pettersson, affärsutvecklare på LTU Business.

LTU Business Sommar startar den 8 juni.

Finansiärer: Luleå tekniska universitet, Vinnova, Swedish Mining Innovation (SIP STRIM)
Genom projektet RIT2021
·       Sparbanken Nord
·       Längmanska Företagsfonden
·       Kiruna Kommun
·       Luleå Kommun
·       Europeiska regionala utvecklingsfonden

Studenterna som deltar:

Anna Eriksson
Gustav Wahlquist
Christoffer Flemström
Johan Waara

Adrian Arrosamena Mellgren
Moa Johansson
Daniel Semnani
Hanna Brink
Carl Frisenstam
Sandra Zetterkvist

Anton Kjellberg Dahlin
Niklas Landström
Ellen Göransson
Jacob Engström
Felicia Johansson
Gustav Nilsson

Oskar Havo
Emma Axebrink
Ioana Simona Rosca
Theresia Hestad

 

?>