LTU Business rankade som Sveriges fjärde bästa arbetsplats i Great Place to Work

LTU Business samlades för att fira resultatet i Great Place to Work. Foto: Viveka Österman

LTU Business är rankade som en av Sveriges bästa arbetsplats av Great Place to Work, som årligen undersöker arbetsplatserna i Sverige genom att ta in medarbetarnas synpunkter. Bolaget är också finalister i Årets arbetsgivare i Luleå Business Awards.
– Alla har en kultur, lika bra att skapa den med avsikt”, säger en glad och stolt Anna-Sara Lantz, HR- och konsultchef.

Redan ifjol lyckades LTU Business med ett fint resultat i undersökningen Great Place to Work. I år är det alltså dags för att klättra ännu högre och placera sig som Sveriges fjärde bästa arbetsplats i gruppen småföretag, upp till 49 medarbetare.
– Det känns väldigt fint att få denna utmärkelse, framför allt för att det är ett kvitto på att jag har medarbetare som tycker att jobbet är värdefullt och att de trivs. För vi på LTU Business har ett viktigt uppdrag, nämligen att tillsammans med LTU, näringsliv och offentlig sektor få vara med och göra Norrbotten och Västerbotten till ännu bättre platser att leva och verka på säger Gry Holmgren Hafskjold, VD på LTU Business.

Anna-Sara Lantz, HR- och konsultchef, och Gry Holmgren Hafskjold, VD, på LTU Business. Foto: Olov Hultdin

Great place to work är världsledande inom arbetet med att genomlysa arbetsplatskulturer. Genom att använda en modell och undersökning som totalt sett visar hur stor andel av medarbetarna som instämmer i att en arbetsgivare är en riktigt bra sådan sker mätningar som ger årliga resultat och certifieringar. Arbetsplatserna rankas men det viktigaste är att få data på vad medarbetarna ser som styrkor respektive vad som kan förbättras. För LTU Business del har det bland annat handlat om att arbeta ännu mer fokuserat med feedback, internkommunikation och inte minst att fortsätta visa stor omtanke om de drivna medarbetarna.
– Det är så många delar som påverkar medarbetarupplevelsen; uppdrag, kollegor, lön och trygghet, frihet och ledarskap. Allt i samhället förändras i snabb takt så det gäller att inte luta oss tillbaka efter det jobb vi gjort, vi kommer att fortsätta sträva efter kontinuerliga förbättringar. En viktig sak är exempelvis att man bara ska göra medarbetarundersökningar om man tänker ta hand om resultatet och återkoppla till de som tagit sig tid att svara. Man får se till att genomföra förbättringar internt först, sedan kan man kommunicera arbetsgivarvarumärket, säger Anna-Sara Lantz.

LTU Business är också nominerade till årets arbetsgivare i Luleå Business Awards. Det är ett nyinstiftat pris som syftar till att lyfta arbetsgivare som ser till att det finns en balans mellan människa, ekonomi, miljö/klimat genom att arbetar strategiskt och strukturerat med frågorna. Övriga finalister i kategorin är Bastard Burger och Lindström Transport, och vinnaren utses den 24 maj på galan Luleå Business Awards.

Kontaktuppgifter:

Anna-Sara Lantz, HR- och konsultchef
Mejl: anna-sara.lantz@ltubusiness.se
Tfn: 070 – 724 45 45

?>