Välkomna till oss, Linus och Jens!

 

På ganska kort tid har vi haft det stora nöjet att välkomna två nya medarbetare till LTU Business. Linus Boström och Jens Oddbratt stärker upp vårt konsultteam och kommer att hjälpa våra kunder och uppdragsgivare med affärsutveckling och innovationsledning. 

Linus Boström kommer ifrån en bakgrund som IT-konsult. Han är ursprungligen från Arvidsjaur och efter 20 år i Stockholm och Norrköping blir han och familjen Pite-bor.

Jens Oddbratt studerade till civilingenjör på Luleå tekniska universitet. Efter examensarbetet om LKAB har han arbetat inom life science och industri. Jens bor i Boden med fru och ett barn.

Vi ställde några frågor till Linus och Jens om deras nya roller och hur det känns att flytta norrut.

Vad kommer du att jobba med på LTU Business?

Linus: – Jag kommer att jobba med affärsutveckling och innovationsledning. Mina första uppdrag blir att marknadsvalidera innovationer inom gruv- och råmaterialsektorn på uppdrag av EUs innovationsinstitut, EIT. Jag kommer också att arbeta nära universitetet och regionala företag i projektet Samverkan för Innovation och Tillväxt.

Jens: – Precis som Linus så har jag arbetat mycket med marknadsanalyser, produktutveckling och marknadsstrategier för nya innovationer åt våra uppdragsgivare inom råmaterialsektorn. Vi jobbar exempelvis med att skapa nya användningsområden för drönare och augmented reality.

Vad lockade dig med jobbet?

Linus: – Jag har jobbat som konsult i många år tidigare, men LTU Business är det första bolaget som jag stött på som har ett tydligt syfte – att skapa en hållbar utveckling i regionen. Det känns som något jag själv kan skriva under på och vill jobba mot.

”Jag har jobbat som konsult i många år tidigare, men LTU Business är det första bolaget som jag stött på som har ett tydligt syfte – att skapa en hållbar utveckling i regionen. Det känns som något jag själv kan skriva under på och vill jobba mot”

Jens: – Jag kände till LTU Business sedan tidigare och när de utlyste en tjänst så sökte jag. Möjligheten att arbeta nära industrin och i ett internationellt sammanhang lockade mig.

Närheten till natur och familj lockar

På frågan vad som är bäst med att flytta hem till Norrbotten är svaret naturen, närheten och familj.

Linus: – Det känns bra att ha närmare till nära och kära, samtidigt som det självklart är en sorg att lämna vänner i Stockholm. Att ha tillgång till naturen och närhet till allt känns som ett enklare liv.

Jens: – Precis som Linus säger, känns det viktigt med närheten till natur och familj.

Linus Boström och Jens Oddbratt kommer att vara baserade i Luleå.

Här hittar du Linus och Jens kontaktuppgifter om du vill säga hej! 

Lediga tjänster

Bli en av oss!

Här hittar du tjänster som vi annonserar just nu.

Läs mer
?>