Träffa Karin och Lars!

Vi välkomnar Karin Sandlund som projektledare och Lars Teglund som kommunikatör.

Karin har en kandidatexamen i internationell ekonomi från Luleå tekniska universitet och kommer senast från Luleå Science Park och en roll som junior affärsutvecklare med fokus på att etablera relationer mellan parkens företag och universitetets studenter.

Lars har arbetat med digital marknadsföring och kommunikation i 15 år för bl a Norrbottensteatern och nöjesguiden Djungeltrumman. Han var också med och grundade festivalen Musikens Makt och har ett stort engagemang och nätverk i den svenska kultursektorn. Han har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Göteborgs Universitet.

Hej Karin och Lars, berätta vad ni kommer att arbeta med?

Karin: Det är blandning av olika projekt, vilket jag tycker känns superkul! Jag har redan hunnit vara med och arrangera Rymdforum och ProcessIT-dagen, och kommer även att arbeta med att utveckla ett hållbart transportsystem inom CLOSER, en nationell innovationsplattform som LTU Business är regional värdorganisation för. Jag arbetar även med att coacha små- och medelstora tillväxtbolag i Norrbotten i projektet SIRT som vi driver tillsammans med Luleå tekniska universitet.

Lars: Kommunikation i flera – vad jag förstår – vitt skilda projekt, som LTU Business driver och i uppdrag för vår ägare, LTU. Projekten rör allt mellan gruvindustri och rymd – vi står också i startgroparna med ett nytt spännande nordiskt samarbete kring att stärka hållbarhetsarbetet och konkurrenskraften i byggsektorn. Efter femton år i kulturbranschen, närmast 5,5 år på Norrbottensteatern, ska det bli stimulerande att få lära känna helt nya branscher, nya nätverk och nya människor. Men jag lär väl höra av mig till teatern så fort vi behöver en röd matta eller en sångkurs.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Karin: Jobbmässigt ser jag framemot att få jobba med alla kompetenta och trevliga kollegor här på LTU Business. Känslan är att det finns väldigt många möjligheter på LTU Business, vilket känns spännande! Privat ser jag mest framemot den stundande påsken och att få spendera tid i fjällen!

Lars: Ja men det är väl det, att få ställas inför nya kommunikationsproblem i andra områden. Och att få ta rygg på mitt team med Beatrice och Ann-Sofie, plus alla andra kollegor här på LTU Business. Det är fin stämning här. En grej jag slogs av under min första dag var hur man gav feedback till varandra spontant. Det var en personaldag då flera presenterade sina projekt, och kollegorna gav idéer, hejarop och kopplade ihop det med andra delar i verksamheten. Den typen av kultur fri från positionering känns både sund och enormt värdefull… Är inte feedback det finaste man kan få? Näst efter en tårta eller ros kanske.

Vilken är din viktigaste drivkraft?

Karin: Min viktigaste drivkraft är nog att göra skillnad, stor som liten. Att det arbete vi gör kommer komma till gagn för andra.

Lars: Hmm. Jag skulle nog säga att jag är nyfiken, gillar resultat och att få jobba med inspirerande människor.

Vad skrattar du åt?

Karin: Det var en bra fråga! Jag älskar att skratta och få andra att skratta, så det är nog lite allt möjligt.

Lars: Allt med Ricky Gervais, och oftast åt Liv Strömqvist, Jonathan Unge och Hanna Hellqvist. Det är människor som aldrig kan få mycket TV-tid. Ge dem mer, i evighet. Amen.

Läs mer eller säg hej till Karin och Lars!

?>