Space Innovation

Vill du jobba med innovation och idéer på tema rymd? Arbeta i team och undersök affärspotentialen i en affärsidé som kan vara din egen, vara sprungen ur forskning eller ägas av ett befintligt företag.

I programmet LTU Business Sommar, tema Space Innovation, jobbar och ditt team med att undersöka affärspotentialen i en idé relaterad till rymdranschen. Affärsidén kan vara din egen, vara sprungen ur forskning eller ägas av ett befintligt företag.

Det här får du

Du är med och ökar innovationstakten i rymdsektorns absoluta framkant. I programmet får du möjlighet att prova på att utforska potentialen i en rymdrelaterad affärsidé.  Vi sätter ihop er i ett team av två studenter, gärna med blandade kompetenser, som arbetar tillsammans med en idé.  Har du en egen idé kan du söka med den, annars matchar vi dig med befintliga idéer från ett företag i branschen eller idéer från rymdforskningen vid Luleå tekniska universitet eller Institutet för rymdfysik (IRF).
Du behöver snabbt sätta dig in i idén och förstå nuläget för att under sommaren ta idén närmare en marknadsintroduktion och kommersialisering. Det kan till exempel handla om att identifiera och analysera behoven hos kunder, utveckla och undersöka nyttan med innovationen, förstå och bygga strategier för idéns väg framåt och att presentera affärsidén.

Tillgång till expertis och processledning

Vid din sida har du en erfaren affärsrådgivare från LTU Business och andra innovationsfrämjande aktörer i regionen. I slutet av sommaren presenterar du och ditt team er lösning för uppdragsgivare, potentiella användare, finansiärer och andra intresserade av affärsidén.

Vem kan delta?

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till detta idéutvecklingsprogram. Det spelar ingen roll vilket program du studerar eller vilken årskurs du går. Du söker ensam och blir tilldelad ett team. Du kan söka från vilken campusort du vill, men delar av programmet kommer att ligga i Luleå och andra i Kiruna.

Ansökan

Du måste söka till LTU Business Sommar för att kunna delta i Space Innovation. Berätta för oss i samband med din ansökan till LTU Business Sommar om du är intresserad av just detta tema. Sista mars kommer du att veta om du kommit in.

Sommarjobba med idéutveckling!

LTU Business Sommar

Space Innovation är en inriktning inom LTU Business Sommar, ett sommarjobb för dig som vill göra skillnad.

Läs mer & ansök

Kontaktperson

Christopher Frisk

Affärsutvecklare070-348 00 66
?>