Startup Sommar

Vill du jobba med idéer i framkant? Gå med i Startup Sommar och arbeta i team där du undersöker affärspotentialen i banbrytande forskning från Luleå tekniska universitet.
Med idéutvecklingsprogrammet Startup Sommar matchar vi dig med en affärsidé från forskare & experter som är världsledande inom sitt område. I team med passionerade kollegor undersöker du affärspotentialen i banbrytande forskning från Luleå tekniska universitet.

Det här får du

I Startup Sommar arbetar du och ditt team med en idé som har sitt ursprung från forskning vid Luleå tekniska universitet. Universitetet har ca 70 spännande forsknings- och innovationsområden, både tekniska och samhällsvetenskapliga. Forskaren eller forskargruppen som äger idén är er viktigaste intressent och mottagare av resultatet medan LTU Business agerar som er uppdragsgivare och coach.

Du behöver snabbt sätta dig in i idén och förstå nuläget för att under sommaren ta idén närmare en marknadsintroduktion och kommersialisering. Det kan till exempel handla om att identifiera och analysera behoven hos kunder, utveckla och undersöka nyttan med innovationen, förstå och bygga strategier för idéns väg framåt och att presentera affärsidén.

Tillgång till expertis och finansiering av idéutveckling

Vid er sida har ni erfarna affärsrådgivare från LTU Business och andra aktörer i regionen. LTU Business finansierar också de åtgärder som du behöver för att komma vidare i varje del. I slutet av sommaren presenterar deltagarna sina lösningar för potentiella användare, finansiärer och andra intresserade av affärsidén.

Vem kan delta?

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till detta idéutvecklingsprogram. Det spelar ingen roll vilket program du studerar eller vilken årskurs du går. Du söker ensam och blir tilldelad ett team. Du kan söka från vilken campusort du vill, men basen för programmet är i Luleå.

Ansökan

Du måste söka till LTU Business Sommar för att kunna bli antagen till detta program. Berätta för oss i samband med din ansökan till LTU Business Sommar om du är intresserad av just detta tema.

Du hittar all aktuell information om datum och hur du skickar in din ansökan här.

Är du forskare med en idé som du vill utveckla tillsammans med studenter?

Hör av dig till våra innovationsledare så berättar vi mer om våra kostnadsfria och konfidentiella tjänster för forskare och personal på LTU.

Sommarjobba med idéutveckling!

LTU Business Sommar

Startup är en inriktning inom LTU Business Sommar, ett sommarjobb för dig som vill göra skillnad.

Läs mer & ansök

Kontaktperson

Sandra Uddeskär

Affärsutvecklare073-034 43 31
?>