Design It Green – för studenter

Design It Green

Vill du jobba med produkt-, tjänste- och affärsutveckling med ett tydligt hållbarhetsperspektiv? Då är detta LTU Business Sommar-temat för dig! Med idéutvecklingsprogrammet Design It Green matchar vi dig med framåtsyftande regionala företag som vill se över sina erbjudanden specifikt ur en grön synvinkel.

(Är du företagare och vill delta med ett case i programmet? Då kan du läsa mer och ansöka här!)

Så här går det till

Sommaren börjar med att hela teamet på fyra studenter plus coach åker och hälsar på de fyra uppdragsgivarna i Norrbotten och Västerbotten där de beskriver sina utmaningar för er. När ni kommer hem delar ni upp er i mindre team (alla deltagare kommer att dela sin tid mellan två uppdrag) och formulerar om frågeställningarna till era egna. Därefter börjar arbetet med att se över och designa om produkten/tjänsten/affärsmodellen med både användare och hållbarhet i fokus.

Under sommaren kommer ni både att ha en kontaktperson per företag tillgänglig för att svara på frågor och minst en erfaren coach från LTU Business som hjälper er framåt med processer, metoder och, till viss del, projektplanering.

Just före semestern har ni en deltidsavstämning med era uppdragsgivare för att säkerställa att ni är på rätt väg och i slutet av sommaren presenterar ni ert slutliga resultat för era uppdragsgivare och, i en avskalad version, för era andra Sommar-kollegor.

Vem kan delta?

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till detta tema. Det spelar ingen roll vilket program du studerar eller vilken årskurs du går men erfarenhet under och/eller innan universitetstiden väger tungt i bedömningen. Du kan söka från vilken campusort du vill, men programmet genomförs i Luleå.

Ansökan

För att kunna bli en del av Design It Green-teamet söker du till LTU Business Sommar. Du berättar för oss i samband med din ansökan att du är intresserad av just detta tema. Senast sista mars kommer du att veta om du blivit antagen.

Du söker till LTU Business Sommar individuellt och blir matchad med dina teamkompisar före programmet startar.

Sommarjobba med idéutveckling!

LTU Business Sommar

Design It Green är en inriktning inom LTU Business Sommar, ett sommarjobb för dig som vill göra skillnad.

Läs mer och ansök

Kontaktperson

Karoline Pettersson

Projektledare070 – 547 96 28

FINANSIÄRER

?>