Nio veckor av affärsutveckling och samarbete

Alla studenter som deltog vid årets LTU Business sommar.

Varje sommar sedan 2001 arrangerar LTU Business programmet LTU Business Sommar. I år har 18 studenter från olika utbildningar under nio veckor jobbat med riktiga case från forskare och företag.

Förutom att arbeta med utmaningar från verkligheten får studenterna lära sig grunderna i affärsutveckling och Innovation Due Diligence®, en beprövad metod som används för att analysera fler än 200 idéer och innovationer varje år.
I år jobbade studenterna inom 11 olika utmaningar som var från gruv- och mineralindustrin, rymdindustrin, tre från våra egna forskare vid LTU och fyra från produkt- och tjänsteägande företag. Detta breda spektrum av ämnen visar på den mångfald av utmaningar som våra studenter är redo att tackla.

En av årets deltagare var Joakim Lindström som läser Civilingenjör Industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet.
– Att delta i LTU Business sommar var enormt roligt och givande. Coacherna var enormt kunniga och kunde stötta och utmana oss på ett fantastiskt sätt, säger han.

Joakim jobbade tillsammans med Aisha Nur som också pluggar till Civilingenjör Industriell Ekonomi men med inriktning Innovation och Strategisk affärsutveckling. De fick uppdraget att titta närmare på ”Biological Wood”, en ny innovativ process framtagen av forskare på universitetet. Deras huvudsakliga frågeställning från idéägarna var att undersöka hur tillgång av materialen kan lösas, samt potentialen för en kommersialisering.
– Det var väldigt givande att få lära sig jobba med personer man inte känner sen tidigare och att få arbeta med riktiga projekt. Att faktiskt få använda de verktyg vi har lärt oss under utbildningens gång och utveckla mina kompetenser inom innovation var riktigt kul, berättar Aisha Nur.

Vår projektledare Karoline Pettersson är ansvarig för sommarprogrammet och sammanfattar årets gäng så här:
– 2023 har varit ett toppenår för LTU Business Sommar med fantastiska studenter från många olika utbildningar som kunde skapa direkt värde för årets uppdragsgivare genom nya inspel gällande både marknadsinsikter och produkt- och tjänsteutveckling.

Joakim Lindström, vad tar du med dig från den här upplevelsen?
– Jag tar med mig enormt mycket, inte minst alla nyfunna kontakter, samt de arbetsmetoder vi har jobbat med under vårt sommarprogram. Utöver det tar jag med mig de fördelarna som kommer med ett konsultarbete, däribland den variation man kan få i olika uppdrag.

Aisha Nur, vad tar du med dig från den här upplevelsen?:
– Chansen att arbeta med verkliga projekt var otroligt spännande och absolut det jag tyckte var roligast! Det var väldigt lärorikt att arbeta med så intressanta och innovativa idéer, och det var även kul att det fanns så stora möjligheter att vara kreativ i sin problemlösning och diskutera sinsemellan teamen när man ville ha input. Men även vikten av ett bra samarbete med ens team!

Läs mer om LTU Business sommar här!

 

 

 

?>