I samverkan med glokala partners

För norra Sverige sedan 1983.

Våra hjärtan har klappat för hållbar regional utveckling sedan Star Wars VI Return of the Jedi hade biopremiär och Motorola lanserade världens första mobiltelefon. Visste du att norra Sverige är en av Europas starkaste innovationsregioner? Kylan, unik natur och demografi, forskning i världsklass och världsledande industri erbjuder sammantaget enorma möjligheter. Här kan du läsa om hur vi initierar och driver samverkansprojekt för att norra Sverige ska öka sin långsiktiga konkurrenskraft.

Nyheter och röster från projekten

Tillsammans med en flerdimensionell community av modiga, framtidsfokuserade ledare i akademi, näringsliv och myndigheter skapar vi synergier och förändring genom ledande metoder, expertis och verktyg. Här kan du läsa om projekt och program som vi just nu är delaktiga i.

Unik satsning mot rymden

Rymd för innovation och tillväxt

Tillsammans med Luleå tekniska universitet, projektägare, partners och finansiärer arbetar vi mot målet att göra Norrbotten till en ledande rymdregion i Sverige.

Se videon
Regional utveckling

Tillsammans skapar vi förändring

Hey change maker! Visste du att du spelar en viktig roll för regionens utveckling? Ett välfungerande ekosystem för innovation gör att våra idéer kan skapa tillväxt.

Se videon

Samverkanserbjudande

LTU Business är ett konsultföretag som verkar i en unik skärning mellan akademi, näringsliv och myndigheter. Här kan du se vilka tjänster vi erbjuder dig som funderar på att starta ett projekt.

Se alla tjänster
Se alla tjänster