AFFÄRSUTVECKLARE

Helena Godotter Karlberg

Helena Godotter Karlberg är tillbaka på LTU Business sedan hösten 2020 efter sex års uppehåll. Tidigare har hon arbetat på LTU Business under sju år, då som ansvarig för Design & Innovation.

Nu arbetar hon som projektledare för Latitude 66 Mentorship, samt som affärs- och platsutvecklare ofta i samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Under tiden Helena hade uppehåll från LTU Business var hon nationellt ansvarig för Design & Destination på SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, vd för Piteå Science Park och styrelseledamot i SISP, Swedish Incubators and Science Park. Nu är hon styrelseledamot i SVID och ordförande i Svenska Designsällskapet.

Sedan 2013 har Helena varit delaktig i flera forsknings- och utvecklingsprojekt vid Luleå tekniska universitet som har lett till flertalet vetenskapliga artiklar inom social innovation och platsinnovation. Hon har en bakgrund som journalist inom press, radio och tv och är numera en flitigt anlitad moderator och föreläsare inom platsutveckling.

Tillsammans med Renata Chlumska driver hon Summitpodden, en podd om höga berg och djupa dalar där näringsliv möter äventyr. Helena driver även Latitude 66-podden som handlar om mentorskap och ledarskap.

På fritiden tycker Helena om att resa och utforska nya platser. Hon gillar även friluftsliv, till exempel skidåkning, paddling och dykning.

Kontakt
helena.karlberg@ltubusiness.se
070-341 44 54

Aurorum 1A, Luleå

LinkedIn-profil

Case

Här kan du läsa mer om projekt som Helena har jobbat med.

?>