Vi välkomnar Terese och Alexander

Nyligen har LTU Business värvat två nya medarbetare till teamet i Luleå. Terese Ahlbäck och Alexander Bergström har sin bakgrund i gruv- och mineralsektorn respektive management consulting.

Terese Ahlbäck har en bakgrund inom gruv- och mineralsektorn och kommer att arbeta med kommunikation för det strategiska innovationsprogrammet Swedish Mining Innovation, som LTU Business även går in som partner i.

Alexander Bergström kommer närmast från en roll som managementkonsult och trainee på det välkända globala konsultbolaget CGI. Han är utbildad civilingenjör vid Luleå tekniska universitet och är ursprungligen från Råneå utan Luleå.

Vi ställde några frågor till Terese och Alexander om deras nya roller och att byta jobb mitt i en pandemi.

Vad kommer du att jobba med på LTU Business?

Terese: Jag kommer fortsatt jobba med att driva all kommunikation inom programmet Swedish Mining Innovation, som är det strategiska innovationsprogrammet för svensk gruv- och metallproducerande industri.

Alexander: Jag kommer att vara involverad i en rad olika projekt på lokal, regional och europeisk nivå. Främst handlar om projekt där jag hjälper näringslivet och forskare med att kommersialisera innovation. Jag kommer också att arbeta med strategisk affärsrådgivning och i strategiprojekt.

Hur känns det att byta jobb under de rådande omständigheterna?

Terese: Det känns väldigt spännande och oerhört positivt att vara en del av LTU Business! Då vi befinner oss i en mycket speciell tid är det viktigt att lyfta blicken, våga tänka nytt och se över nya satsningar i hur vi hanterar post-corona, och här känns det tryggt att vara en del av ett så lösningsorienterat team.

Alexander: Lite oroligt, det är såklart högt söktryck på jobbmarknaden nu. Intervjuprocessen var transparent och tydlig, vilket kändes bra. Det känns väldigt kul att bli en del av LTU Business!

Relaterade nyheter

?>