Deam it. Test it. Go for it.

Unleash your ideas

För alla LTU-studenter

Ditt LTU-kort ger dig fri tillgång till kostnadsfri idérådgivning, workshops, seminarier och utvecklingsprogram kring grunderna i idéförverkligande, tillgång till en kunnig innovationscommunity och mycket mer.

I mångfald föds de bästa idéerna och till oss är alla studenter välkomna – oavsett vilket program du pluggar, om du redan bär på en idé eller bara trivs i kreativa och nytänkande sammanhang.

Här kan du läsa om hur du kan boosta din studietid med inspiration, kunskap och kontakter som hjälper dig att förverkliga dina idéer och hitta din inre entreprenör.

Studenter berättar

Möt några av studenterna som vi haft förmånen att jobba med.

Hitta din inre entreprenör

Föreläsningar, workshops och tävlingar

Få koll på allt från idégenerering och affärsmodeller till finansiering, patentskydd och presentationsteknik. Under läsåret kan du ta del av inspirationsföreläsningar, workshops och tävlingar kring affärsutveckling, innovation och entreprenörsskap, ofta speciellt anordnade för dig som student. Registrera dig för vårt nyhetsbrev så missar du ingenting.

 

Till kalendern
För dig som har en idé

Idérådgivning

Du som har valt att investera i din framtid genom att studera vidare är mitt uppe i att ta till dig all den senaste kunskapen, ifrågasätta och tänka nytt. Under resans gång kanske du hittar inspiration till en idé eller lösning på ett problem. Då kan vi hjälpa dig framåt på resan med beprövade metoder och verktyg och svar på stora som små frågor. Vi vill gärna träffa dig så tidigt på din resa som möjligt och träffar dig gärna även om du inte har en färdig idé att presentera.

Första steget är att boka ett möte där en av våra rådgivare berättar mer om hur idéutveckling funkar och vad du kan få hjälp med.

Boka 15 minuter med en idérådgivare
Sommarjobba med att utveckla idéer

LTU Business Sommar

Är du student på jakt efter ett sommarjobb som gör skillnad? Hos oss jobbar du med idéutveckling på riktiga case, i team med passionerade kollegor.

Din uppgift är att lösa case som kommer från forskning, företag, studenter, en samhällsutmaning eller en viss bransch. Du coachas och får verktyg av erfarna affärsutvecklare.

Casen som du och dina kollegor jobbar på finns inom fyra tematiska områden.

Läs mer

Våra rådgivare

Christopher Frisk

Affärsutvecklare070-348 00 66A141J, Campus Skellefteå

Johan Bergström

Affärsutvecklare070-218 59 19Aurorum 1A, Luleå

Lisa Mujagic

Affärsutvecklare070-256 62 68Aurorum 1A, Luleå

Om innovationsstödet

Som universitetets innovationspartner finns vi för att stötta studenter, forskare och anställda vid Luleå tekniska universitet att göra än större skillnad i samhället och näringslivet.

Det innovationsstöd som vi erbjuder studenter och anställda vid universitetet genomförs på uppdrag av innovationskontoret. Vi är är ett aktiebolag som förvaltas av universitetet genom LTU Holding.