Gör verklighet av din dröm

#YourIdea

Tillsammans på din idéresa

Med #YourIdea erbjuder Luleå tekniska universitet och LTU Business dig som är student, forskare eller anställd på universitetet kostnadsfritt och konfidentiellt stöd att utveckla idéer och innovationer.

Du behöver inte ha en färdig idé när du kommer till oss. Vi kan ge dig bättre förutsättningar att komma på idéer och hjälper dig sedan att definiera och utveckla din idé.

På universitetet jobbar eller pluggar du i en miljö där gammal kunskap ifrågasätts, nya insikter växer fram och perspektiv breddas. Som student kan det hända att du hittar inspiration till en idé eller lösning på ett problem som kan bli starten på ditt liv efter studierna.

Du som forskar kan behöva stöd att ta din forskning ut till samhället eller en marknad så att den kan göra skillnad, på riktigt. Du vill ta nästa steg i din akademiska karriär. Kanske vill du själv bli företagare?

Med snart fyrtio års erfarenhet av idé- och affärsutveckling kan vi med beprövade metoder hjälpa dig att bli en världsförbättrare, entreprenör eller företagare, med utgångspunkt i din idé. Din innovation. Din vision.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt vill vi gärna träffa dig så tidigt som möjligt på din resa. Boka tid med en av våra idérådgivare nu, och låt dig inspireras av våra tidigare innovatörers berättelser.

Rengöringsprodukter för en renare planet

Studenten som blev klimatentreprenör

I framtiden duschar vi med tvål i tablettform. Luleå-studenten Tommie Lögdahls entreprenörsresa började hos LTU Business. I filmen berättar Tommie och Lisa Mujagic som är affärsutvecklare hur den nya idén kom till liv.

Se videon
Skog för hälsosamma magar

Forskaren som vill bidra till samhället

Ulrika Rova utvinner hälsofrämjande prebiotika (mat för de goda tarmbakterierna) ur restprodukter från skogsråvara. Här möter hon affärsutvecklaren Kent Mrozek och pratar om hur forskning kan komma samhället till större nytta.

Se videon

Boka 15 minuter med en av våra idérådgivare

Bokning Innovationsstödet

Formuläret som används för att boka ett möte med en av våra idérådgivare inom innovationsstödsuppdraget

…eller kontakta en av våra rådgivare direkt

Johan Bergström

Affärsutvecklare070-218 59 19Aurorum 1A, Luleå

Berättelser

Här kan du se och läsa om hur idérådgivning hjälpt andra.

Hur går det till?

Idérådgivning anpassad för dig

Du kanske har funderingar på om idén har affärspotential, hur du skulle kunna finansiera produktutveckling, hur du skyddar din idé eller något helt annat. Våra erfarna affärsutvecklare ger dig konfidentiell rådgivning med bas i beprövade metoder och verktyg.

Läs mer om vår idérådgivning
För alla studenter på Luleå tekniska universitet

Dream it. Test it. Go for it.

Vårt erbjudande till dig som är student på Luleå tekniska universitet är brett. Ditt LTU-kort ger dig fri tillgång till kostnadsfri idérådgivning, workshops, seminarier och utvecklingsprogram i grunderna i idéförverkligande, tillgång till en kunnig innovationscommunity och mycket mer.

Se alla erbjudanden
Nå längre med din forskning

Your allies in making impact.

Med målet att föra fler och bättre nya tjänster och produkter ut i näringsliv och samhälle, arbetar vi nära forskare för att lösa utmaningar som rör affärsutveckling av forskningsresultat och att söka och leda samarbeten kring utveckling och innovation.

Se alla erbjudanden
?>