Stärk din instinkt med ny insikt

Ett urval av våra erbjudanden

Exportera varor och tjänster

Att börja exportera varor och tjänster kan innebära spännande möjligheter. Ta del av våra erbjudanden inom export, inklusive det kostnadsfria stöd du kan få genom Enterprise Europe Network.

Läs mer

Hitta finansiering och investerare

Att få in pengar kan vara avgörande för att utveckla en ny produkt, satsa på en ny marknad eller när verksamheten är i en tillväxtfas. Vi vägleder dig rätt och stödjer dig till ditt mål.

Läs mer

Sätt rätt pris

Prissättningen på dina varor och tjänster styr dina intäkter och ditt resultat. Det finns flera viktiga faktorer som påverkar hur mycket du kan och bör ta betalt. Vi kan hjälpa dig att sätta rätt pris.

Läs mer

Bli en bättre ledare

En bra ledare kan göra hela skillnaden. Vad är bra ledarskap och hur kan du förbättra dina förmågor? Vi erbjuder en rad olika kompetensutvecklande program efter dina behov, som också ger värdefulla nya affärskontakter!

Läs mer

Nå era mål, snabbare och säkrare

Vi erbjuder rådgivning och kompetensutveckling som hjälper er verksamhet att fånga möjligheter och skapa klarhet för framtiden.

En lönsam väg från idé till marknad

Vi validerar den affärsmässiga potentialen i idéer och innovationer, gör marknadsanalyser och utvecklar konkreta strategier för nya produkter och tjänster, så att resurser investeras i projekt som ger resultat. Vi tar fram affärsmodeller och investeringsunderlag och kan även vägleda er i att hitta rätt samverkanspartner och finansiering för att kickstarta er satsning.

Boosta er konkurrenskraft

Vi kan stötta i er i att ta fram nycklarna för att styra er verksamhet mot era mål. Med hjälp av våra processer och metoder förbättrar ni er tillväxttakt och era resultat – till en lägre kostnad.

Vi hjälper er med produktutveckling och internationalisering. Med utgångspunkt i dina behov och utmaningar kan vi guida dig till ett samarbete med Luleå tekniska universitet samt andra forskningsinstitut och affärsutvecklingsnätverk såväl i Sverige som internationellt.

Varför oss?

LTU Business har hjälpt kunder med affärsutveckling sedan 1983 och stärker varje år +100 företag och organisationer i sin konkurrenskraft. Med nära 40 konsulter har vi lång och bred erfarenhet – från globala industrikoncerner till familjeföretag, från startups till kommunala och statliga bolag. Vi levererar våra tjänster till innovativa kunder i Sverige och Europa.

→ Kontakta oss så berättar vi mer.

Samverka med universitetet

Hole in one för Latitude 64

Tre studenter vid Luleå tekniska universitet fick uppdraget att analysera produktionsprocessen och organisationshanteringen inom Skellefteåbaserade discgolfföretaget Latitude 64 för att skapa en strategisk plan för expansion, flexibel produktion och social hållbarhet.

Se videon
Några av våra mest populära tjänster

Nya marknader, kunder och produkter

→ Innovation Due Diligence 

Ta reda på om din nya idé är värd att investera i. Välj rätt marknad och strategi.

→ Samverka med universitetet och RISE 

Utveckla din produkt och försäljning med hjälp av forskare, unga studenttalanger, test-/labbmiljöer och workshops.

→ Hitta nya marknader och partners

Vi hjälper er verksamhet etablera morgondagens viktigaste internationella samarbeten och marknader.

→ Finansiering & utvecklingskapital 

Säkra finansiering för att göra verklighet av ditt utvecklingsprojekt.

Några av våra mest populära tjänster

Analyser och strategiska beslut

→ Skapa momentum för ledningsgruppen med tydliga processer och mätetal.

→ Välj rätt affärsmodell, prissättning och säljstrategi för att nå era mål.

→ Sälja, köpa, utöka eller omstrukturera verksamheten.

→ Investeringsanalyser och underlag för styrelse, investerare och banker.

→ Opartisk coachning och bollplank kring svåra beslut.

Läs mer om våra strategitjänster
Några av våra mest populära tjänster

Kompetensutveckling för modiga och framtidsfokuserade ledare

→ Latitude 66 Mentorship 

Utvecklingsprogrammet för Norrbottens eldsjälar ger ny energi, verktyg, mentorskap och nätverk att möta framtidsutmaningarna.

→ LTU Business Growth Academy

För dig som vill fördjupa dina kunskaper inom strategi och få många praktiska verktyg, insikter och idéer kring hur ni förbättra er tillväxt.

→ Turistanläggningars Form & Funktion

Med form och funktion som utgångspunkt arbetar man med plats, ursprung och historik som naturliga ingredienser i upplevelsen.

→ Besöksnäringens Tillväxtakademi

Programmet ger dig praktiska verktyg och nya strategier för verksamhetens framtid – skräddarsytt för företagsledare i besöksnäringen.

→ IDD Academy

Bli diplomerad i en beprövad och effektiv metod för att validera affärspotentialen i nya idéer.

→ LTU Professional Education

Gör din organisation redo för framtiden tillsammans med Luleå tekniska universitet.

Vi som finns vid din sida

Lars-Åke Isaksson

En affärsutvecklare som arbetat de senaste 12 åren med internationalisering samt affärsutveckling av småföretag. Lars-Åke är i grunden är senior civilingenjör och ämneslärare, med ledarerfarenhet från tre bolag och många större projekt. Har tidigare arbetat 15 år inom IT och är medförfattare till 21 patent inom området.070-360 19 36Aurorum 1A, Luleå

Sofia Gullholm

Sofia Gullholm är affärsutvecklare och områdeschef för Västerbotten på LTU Business. Sofias specialisering är innovationsledning, projektledning, samt samverkan med näringsliv och akademi. Sofia har stark bakgrund inom kommersialisering och strategisk marknadsföring från både turism- och FMCG branschen, bl a för PepsiCo, Tropicana och Hurtigruten. 070-244 00 05A141J Skellefteå

Erik Hagenrud

Erik har arton års erfarenhet av att arbeta med affärs-, marknads- och exportutveckling i SME-bolag. Har tidigare arbetat som managementkonsult för nuvarande Implement Consulting Group, samt drivit egna företag i tio år och varit drivande i några start-ups. Arbetar idag som senior affärskonsult och projektledare, samt även med exportfinansiering i övre Norrland.070-237 40 71Aurorum 1A, Luleå

Katharina Saalo

Katharina har bred erfarenhet av operativa och ledande befattningar inom både större tillverkande företag, mindre tjänsteföretag och startups. Hon har även närmare tio års erfarenhet av att jobba med affärsutveckling och internationalisering i rollen som affärskonsult hos ALMI och därefter Business Sweden. Katharina specialistområden förutom export är främst inom HR, marknad och försäljning. 070-371 95 82A141f Skellefteå

Adam Wikström

Adam är en prisbelönt entreprenör och akademiker med expertis inom hållfasthet, mekanik och termodynamik. Han har tidigare erfarenhet som VD och arbetar sedan 2016 på LTU Business med att stötta verksamheter i affärsutveckling och samverkan. 070-235 83 10A141f Skellefteå

Monica Äijä-Lenndin

Monica har mångårig erfarenhet i ledarpositioner samt affärsutveckling inom upplevelseindustrin och besöksnäringen. På LTU Business driver hon sedan 10 år de högt ansedda utvecklingsprogrammen för ledare i Norrbotten, Latitude 66 Mentorship och Turistanläggningars Form och Funktion. Hon är också engagerad i glesbygdsutveckling och kompetensförsörjning. 070-913 15 50Piteå Science Park

Karoline Pettersson

Karoline brinner för småföretagande och regional utveckling och har arbetat för att öka innovationskraften i bolag sedan 2008 – främst i små- och medelstora företag i Norrbotten, men även inom nationella organisationer, både som projektledare och workshop-facilitator.070-547 96 28Aurorum 1A, Luleå

Hur vi hjälpt andra

Få inspiration av andra som delar med sig av sina utmaningar och hur de löst dem.

?>