Gasellföretaget i Öjebyn

Så fördubblade de omsättningen

Så fördubblade Gasellföretaget i Öjebyn sin omsättning

Spinab Stålpartier i Norr har fördubblat sin omsättning och samtidigt behållit vinstmarginal och undvikit ökade personalkostnader. VD Ulf Isaksson och produktionsledare Rickard Bergström menar att ett långsiktigt fokus och samverkan med Luleå tekniska universitet och LTU Business har varit två nycklar i framgångarna.

Till Spinab Stålpartier i Norr vänder sig byggföretag, arkitekter och glasmästerier från hela landet för högkvalitativa stålprodukter och spetskunskap om speciallösningar för både interiör och exteriör.

Ända sedan starten för sex år sedan har man haft siktet på tillväxt och innovation. Därför kändes affärsutvecklingsprogrammet Fast Track som drivs av Luleå tekniska universitet och LTU Business helt rätt.

”Fast Track ger oss enormt mycket och vi önskar att ett liknande program hade funnits när vi startade företaget. Det hade underlättat massor.” – Ulf Isaksson, VD

Ulf Isaksson berättar att man tidigare tagit hjälp av universitetet för produktutveckling och med examensarbeten i olika projekt. Parallellt har man tagit hjälp av rådgivare på LTU Business för affärsutveckling. Men Fast Track tog det hela till en helt ny nivå.

– Fast Track ger oss enormt mycket och vi önskar att ett liknande program hade funnits när vi startade företaget. Det hade underlättat massor.

– Det som ger effekt är utbytet med andra företagsledare som deltar i programmet, den korta vägen till forskare och studenter med teknisk spetskunskap – kombinerat med affärsutveckling, säger Rickard Bergström.

”Vi vill fortsätta vara innovativa”

Ulf Isaksson och Rickard Bergström.

För stålföretaget i Öjebyn är långsiktigt fokus på kvalitet och innovation en självklar strategi för att konkurrera med utländska leverantörer. När Ulf Isaksson precis hade värvat Rickard Bergström, ja då kändes tajmingen för Fast Track perfekt.

– Vi vill ju så klart att verksamheten ska växa ekonomiskt, men också att Piteå och Norrbotten ska få fler arbetstillfällen. Vi vill skapa nya arbetsmöjligheter som inte konkurrerar med befintliga företag och branscher i regionen, utan vi strävar efter att hitta nya nischer, säger Ulf.

 

 

FAKTA

Spinab Stålpartier i Norr tillverkar skräddarsydda fönster, dörrar och produktionslösningar i stål. Företaget har 18 anställda och är baserat i Öjebyn, Norrbotten. Företaget har nyligen gjort uppdrag för NK-varuhuset i Stockholm och utnämndes 2019 till gasellföretag av Dagens Industri.

Fast Track är ett arton månader långt affärutvecklingsprogram för tillväxtfokuserade små och medelstora företag i Norrbotten och Skellefteå. Programmet lanserades våren 2020 och arrangeras av Luleå tekniska universitet och LTU Business med stöd från EU/ERUF, Tillväxtverket, Region Norrbotten och Skellefteå kommun inom projektet Samverkan för Innovation och Regional Tillväxt (SIRT).

Affärsutveckling för små och medelstora företag

Här hittar du erbjudanden från oss och våra partners som andra företagare valt att ta del av.

Utvecklingsprogrammet Latitude 66
Hällnäs klimatsmarta kompost
Barnboksförfattaren Karin Åberg om IDD
Latitude 66 Mentorship
sizer
?>