Vi välkomnar Anders Högström

Anders Högström är civilingenjör inom data- och reglerteknik och har under många år arbetat som affärsutvecklare med fokus på utveckling av industriföretag i norra Sverige.

Hej Anders! Vad kommer du att jobba med på LTU Business?
– Till att börja med kommer jag att tillsammans med Luleå tekniska universitet utveckla ett samarbetsnätverk inom byggindustrin i norra Sverige, norra Finland och norra Norge. Initialt inom byggkonstruktion och projektet Artic Building and Construction Competence Cluster (AB3C)).

Vad har du gjort tidigare?
– De senaste 20 åren har jag arbetat med utveckling av industriella små och medelstora företag i norra Sverige inom ramen för IUC  och varit verksamhetsansvarig för IUC Electropolis/IUC Norrbotten. Dessförinnan arbetade jag många år inom Telia/Teracom-koncernen med utveckling och standardisering av dagens digitala kommunikationssystem. Jag har också varit affärsområdeschef inom radio/multimedia.

Vad ser du mest fram emot?
– Att med LTU Business vara med och utveckla industrin i norra Sverige tillsammans med Luleå tekniska universitet och övriga parter i det regionala innovationssystemet. Det är tillsammans vi kan åstadkomma framgång och tillväxt i vår region.

Välkommen Anders!

sizer
?>