Sök sommarjobb nu – gör skillnad som idéutvecklare

Är du student på jakt efter ett utvecklande sommarjobb där du får bidra till en bättre framtid? Titta hitåt – nu öppnar vi för intresseanmälningar till LTU Business Sommar 2021!

Varje år genomför vi LTU Business Sommar – ett nio veckor långt sommarprogram där studenter från Luleå tekniska universitet och universitet i övriga Sverige har möjlighet att jobba med idé- och affärsutveckling i riktiga case, tillsammans med andra studenter och coacher på LTU Business.

För det arbete du utför får du fakturera 60,000 kr ex moms (vi hjälper dig med det praktiska).

Vi öppnar redan nu för intresseanmälningar för 2021. Den som anmäler sitt intresse får inbjudningar till infoträffar och information till exempel om när det är dags att skicka ansökan och vilka teman som går att söka till i denna omgång.

Läs mer och anmäl ditt intresse nu

 

2020 antogs och diplomerades 20 studenter som levererade stor nytta till forskningsteam och företag inom teman som gruv- och rymdinnovation.  Andra fick möjlighet att ta sig an övergripande samhällsutmaningar eller jobba med en egen idé i temat ”Impact Lab”. Urvalet av teman varierar från år till år och vi presenterar kommande års teman i början av 2021. Gemensamt för dem är att du får en chans att göra skillnad, på riktigt.

Positiva erfarenheter från tidigare år

Sommarprogrammet har under flera år haft högt söktryck och de studenter som fått en plats är mycket positiva till erfarenheten. En av 2020 års deltagare var Hanna Brink:

– Jag hade ingen tidigare erfarenhet av idé- och affärsutveckling, så det här var en stor och rolig utmaning för mig. Arbetet med mina kollegor och coachingen av vår handledare Johan Bergström har utvecklat mig som person och gett mig större kunskap i att ta en idé till verklighet. Jag har fått erfarenhet som kommer vara till nytta både till mitt exjobb och i mitt framtida yrke som civilingenjör, säger Hanna.

Karoline Pettersson är affärsutvecklare och ansvarig för sommarprogrammet på LTU Business:

–  LTU Business Sommar är viktigt på flera sätt. För studenterna är det en möjlighet att förbereda sin yrkeskarriär genom att skaffa relevant och praktisk erfarenhet och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. För forskare och företag som deltar med case ger det en skjuts åt nya produkter och affärsidéer samtidigt som man kompletterar sin egen erfarenhet med drivna, unga talanger, säger Karoline.

Utveckla dina skills

Att delta i sommarprogrammet ger dig nya och utvecklade färdigheter. Du får bland annat lära dig grunderna i att driva och leverera projekt mot kund eller uppdragsgivare, att pitcha din idé, och att ta dig an olika faser inom produkt- och tjänsteutveckling. Programmet kommer sammantaget att stärka din entreprenöriella förmåga och samarbetsförmåga.

Skaffa relevant arbetslivserfarenhet

Du får jobba tillsammans med en erfaren affärsutvecklare som coachar dig genom ditt uppdrag. Du får verkliga case och referenser till ditt CV, och du blir del i en community av passionerade affärsutvecklare, studenter, forskare, finansiärer och företagsledare som alla drivs av en vilja att förbättra framtiden.

sizer
?>