Vi välkomnar Johannes och Linnea

LTU Business har nyligen värvat två nya medarbetare till teamet i Luleå.

Linnea Löfgren har djup kunskap av att driva projekt för och med näringslivet, bland annat från rollen som näringslivsstrateg på Region Norrbotten och Ung Företagsamhet.

Johannes Hellqvist är en kommunikationsstrateg vars tidigare projekt vunnit flera branschpriser och som bland annat är initiativtagaren bakom Försvarsmaktens träningsapp och sociala medier-strategi.

Hej Linnea och Johannes! Vad kommer ni att jobba med på LTU Business?

Johannes: Som kommunikationsstrateg kommer jag till störst del att jobba för LTU Business kunder med rådgivning, strategiutveckling, planering och produktion inom kommunikation och marknadsföring. Min andra roll blir att utveckla LTU Business egen kommunikation, så att fler framtidsfokuserade ledare i Norrland, Sverige och Europa upptäcker hur vi kan erbjuda dem en snabbare väg mot sina mål och visioner.

Linnea: Jag kommer arbeta med affärsutveckling och innovationsledning. Bland annat i projekt med LTU där mina arbetsuppgifter kommer bestå av att generera idéinflöde och innovationsrådgivning med studenter inom vårt Innovationsuppdrag, planering och paketering av uppdragsutbildningar för Professional Education samt främja samverkan mellan företag och universitet inom projektet SiRT.

Vad har ni gjort tidigare? 

Johannes: Jag har jobbat tolv år med kommunikation och marknadsföring och varit verksam både i den offentliga och privata sektorn, såväl med nationella som internationella uppdrag. Jag har erfarenhet av strategisk kommunikation mot konsumentmarknader (B2C) och andra företag och myndigheter (B2B/B2G). Under mina år i yrket har jag mött en bredd av utmaningar och fått skaffa mig en stor verktygslåda. En miljö som jag brinner lite extra för är digitalt/online.

Linnea: Närmast kommer jag från en roll som strateg vid Näringslivsenheten på Region Norrbotten där jag arbetat med olika projekt för regional utveckling. Därförinnan har jag varit tf. regionchef och projektledare på Ung Företagsamhet Norrbotten där fokus var entreprenörskapsutbildning, samverkan och utveckling.
Bakgrund även inom HR, sälj och service. Jag har en examen i Psykologi och Arbetsvetenskap vid LTU.

Vad ser ni mest fram emot? 

Johannes: Att hjälpa våra kunder att förverkliga sina drömmar och samtidigt bidra till att LTU Business, akademin, offentligheten och näringslivet tillsammans bygger en bättre framtid.

Linnea: Mixen och bredden av arbetsuppgifter och att få fortsätta arbeta med hållbar utveckling av norra Sverige. Sen ser jag verkligen fram emot att Corona försvinner så jag får träffa kollegor och samverkansparter på riktigt!

 

sizer
?>