Venture Cup-finalister fick stöd av LTU Business

Venture Cup har utsett finalisterna i sin tävling för tidiga startups. Totalt 343 bidrag skickades in till tävlingen och bland de tio finalisterna i region Nord finns entreprenörerna bakom BOOKI, Nowa Drops och Noah – Lokal Mat, tre bidrag som alla fått idé- och affärsutvecklingsstöd av LTU Business.
– LTU business har hjälpt oss på många sätt för att nå dit vi är i dag, säger Grace Bavula Jr, en av idébärarna bakom BOOKI.

Venture Cup STARTUP är en nationell tävling för tidiga startups med 500 000 kronor i prispotten. En vinst anses vara en stark kvalitetsstämpel och ger uppmärksamhet både från media och potentiella investerare.

Nu har finalisterna i varje region tillkännagivits och bland de tio främsta i norra Sverige finns tre bidrag som på sina entreprenörsresor fått stöd av LTU Business. De är BOOKI, Nowa Drops och Noah – Lokal Mat.

”Det känns fantastiskt”

BOOKI utvecklar en digital lösning som gör det möjligt att boka gemensamma lokaler i flerbostadshus, exempelvis tvättstugan, via en app. Medgrundaren Grace berättar hur det känns att bli utsedd till finalist:

– Att bli nominerad till bästa startup i en sådan stor tävling känns fantastiskt! Vi har kämpat hårt för att skapa ett välfungerande system och en så stark plan framåt som möjligt. Att bli sedda som ett starkt team med en smart idé, med fina utsikter framåt ger oss ytterligare en boost i våra samtal med framtida kunder och finansiärer, säger Grace.

LTU Business erbjuder alla studenter, anställda och forskare vid Luleå tekniska universitet kostnadsfritt och konfidentiellt stöd att utveckla sina idéer och innovationer. Christopher Frisk och Linnea Löfgren är affärsutvecklare på LTU Business och de som coachat BOOKI.

– Det känns jättekul att BOOKI, Nowa Drops och Noah gått vidare i tävlingen. De har jobbat hårt och målmedvetet för att nå till välförtjänta platser i regionfinalen och vi önskar dem all lycka till, säger Linnea.

Stöd på vägen

LTU Business har hjälpt BOOKI med att utveckla strategi, planer och pitchar – och med att komma i kontakt med rätt personer för att ta sin idé vidare. Grace berättar:

– LTU business har hjälpt oss på många sätt för att nå dit vi är i dag. Vi har fått välbehövlig feedback som hjälpt oss att förbättra vårt upplägg och tagit oss till en starkare position. Att alltid ha haft LTU Business där för att bolla idéer är något vi värderar högt.

Närproducerad mat och personlig vård i pulverform

Även finalisterna Nowa Drops och Noah – Lokal Mat har fått hjälp av LTU Business att utveckla sina idéer och verksamheter.

Målet för Tommie Lögdahl och Nowa Drops är att minska plastavfallet genom att erbjuda dagliga produkter för personlig vård i pulverform.

Noah – Lokal Mat har fått stöd av LTU Business med att göra marknadsanalys och att utveckla sin affärsmodell, genom ett uppdrag från den regionala satsningen DIR (Datacenter Innovation Region). Noah vill skapa en ny marknadsplats där konsumenter kan köpa sin mat direkt av producenter i sin närhet med hjälp av en app.

→ Se den kompletta listan över alla nominerade i Venture Cup STARTUP 2021. Samtliga vinnare presenteras under Regionfinalerna som arrangeras digitalt senare i år. De regionala vinnarna direktkvalificerar sig till Sverigefinalen i september.

 

Grattis till nomineringarna och lycka till! ❤️

sizer
?>