Dags att söka! Gör skillnad som idéutvecklare i sommar.

Är du student på jakt efter ett utvecklande sommarjobb där du får bidra till en bättre framtid? Titta hitåt – nu öppnar vi för intresseanmälningar till LTU Business Sommar 2022!

Varje år genomför vi LTU Business Sommar – ett nio veckor långt sommarprogram där studenter från Luleå tekniska universitet och universitet i övriga Sverige har möjlighet att jobba med idé- och affärsutveckling i riktiga case, tillsammans med andra studenter och coacher på LTU Business.

För det arbete du utför får du fakturera 60,000 kr ex moms (vi hjälper dig med det praktiska).

Vi öppnar redan nu för intresseanmälningar för 2022. Den som anmäler sitt intresse får inbjudningar till infoträffar och information till exempel om när det är dags att skicka ansökan och vilka teman som går att söka till i denna omgång. Ett nytt tema för i år är Design It Green där du får möjlighet att hjälpa regionala företag att utveckla bättre och mer hållbara produkter, tjänster och affärsmodeller.

→ Läs mer och anmäl ditt intresse nu

2021 antogs och diplomerades 20 studenter. Några levererade stor nytta till forskningsteam och företag inom teman som gruv- och rymdinnovation. Andra fick möjlighet att ta sig an övergripande samhällsutmaningar eller jobba med en egen idé i temat ”Impact Lab”. Urvalet av teman varierar från år till år. Gemensamt för dem är att du får en chans att göra skillnad, på riktigt.

Positiva erfarenheter från tidigare år

Sommarprogrammet har under flera år haft högt söktryck och de studenter som fått en plats är mycket positiva till erfarenheten. En av 2021 års deltagare var Gustav Wangsell, student i industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet:

– Jag går mitt sista år på utbildningen och det är väldigt värdefullt för oss studenter att komma i kontakt med riktiga case. Jag är glad över arbetet vi genomförde under sommaren och det känns extra bra att det var för en eventuell produkt med fokus på hållbarhet, säger Gustav.

Gustav rekommenderar alla studenter som får chansen att delta i programmet:

– Som student är det otroligt viktigt att få erfarenhet från verkligheten. Det ligger också i kommunens intresse att visa vilka möjligheter som finns här så att fler studenter stannar kvar efter sin utbildning, säger han.

Karoline Pettersson är affärsutvecklare och ansvarig för sommarprogrammet på LTU Business:

– LTU Business Sommar är viktigt på flera sätt. För studenterna är det en möjlighet att förbereda sin yrkeskarriär genom att skaffa relevant och praktisk erfarenhet och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. För forskare och företag som deltar med case ger det en skjuts åt nya produkter och affärsidéer samtidigt som man kompletterar sin egen erfarenhet med drivna, unga talanger, säger Karoline.

Utveckla dina skills

Att delta i sommarprogrammet ger dig nya och utvecklade färdigheter. Du får bland annat lära dig grunderna i att driva och leverera projekt mot kund eller uppdragsgivare, att pitcha din idé, och att ta dig an olika faser inom produkt- och tjänsteutveckling. Programmet kommer sammantaget att stärka din entreprenöriella förmåga och samarbetsförmåga.

Skaffa relevant arbetslivserfarenhet

Du får jobba tillsammans med en erfaren affärsutvecklare som coachar dig genom ditt uppdrag. Du får verkliga case och referenser till ditt CV, och du blir del i en community av passionerade affärsutvecklare, studenter, forskare, finansiärer och företagsledare som alla drivs av en vilja att förbättra framtiden.

sizer
?>