Vi välkomnar Helena och Johanna

LTU Business har nyligen värvat ytterligare två nya medarbetare till teamet i Luleå.

Helena Karlberg har tidigare arbetat på LTU Business, då som ansvarig för Design & Innovation. Nu är hon tillbaka efter sex år där hon bland annat varit vd för Piteå Science Park. Helena har även ett förflutet som journalist på SR, TV4 och NSD vision.

Johanna Vesterberg har efter sina studier på Luleå tekniska universitet varit doktorand inom entreprenörskap och innovation, med fokus på digital transformation och affärmodellsinnovation.

Hej Helena och Johanna! Vad kommer ni att jobba med på LTU Business?

Helena: Jag är projektledare för Latitude 66 Mentorship, ett utvecklingsprogram för Norrbottens framtida ledare. Utöver det kommer jag att arbeta med innovationsledning och affärsutveckling inom design, kommunikation och platsinnovation i nära samarbete med bland andra Luleå tekniska universitet och SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, där jag är styrelseledamot.

Johanna: Jag kommer att stötta näringslivet, akademin och offentliga verksamheter i norra Sverige i affärsutvecklingsprojekt och i strategiska frågor. Bland annat kommer jag hjälpa dem utveckla nya affärsmodeller, hitta nya marknader och skapa långsiktig tillväxt.

Vad ser ni mest fram emot?

Helena: LTU Business har vuxit och utvecklats mycket de senaste åren och det känns fantastiskt kul att vara tillbaka och få arbeta med så många professionella medarbetare och spännande uppdrag. Jag hoppas att mina erfarenheter och mitt nätverk ska kunna bidra till regionens bästa, inte minst då det gäller attraktivitet och jämställdhet.

Johanna: Jag ser fram emot att få vara delaktig i många olika typer av projekt som hjälper verksamheter i norra Sverige att utvecklas, samt att få lära känna och arbeta med alla härliga människor som arbetar på LTU Business.

sizer
?>